En velbevaret hemmelighed

Lige nu sidder jeg på skolens bibliotek og forsøger at færdiggøre det sidste eksamensprojekt på Berkeley College. I dag afleverede jeg eksamensprojekt i mit Visual Merchandise fag, og nu arbejder jeg på et projekt i mit marketings-fag. Mandag og tirsdag går det løs med hele 5 eksamener på 2 dage, ahemmm det ved jeg ikke helt, hvordan jeg skal forholde mig til – men det skal nok gå. Efter det er der jo en lang sommerferie at se frem til. Anyways pointen med dette indlæg er, at jeg pt. sidder og gnaver i en tør gulerod, mens jeg virkelig craver min allerbedst bevaret hemmelighed her i New York (eller den er jo ikke hemmelig mere, men det har den været indtil nu pga. mit indlæg til blogpaper). Nemlig Lava Molten Chocolate Cake. I daglig tale bare Molten.

Molten får du hos Chickalicious i East Village. Faktisk er der to Chickalicious lige overfor hinanden. Den ene er en bar (billede 1), hvor du sidder og kigger på, at din dessert bliver lavet og får fin vin til, og den anden er en ‘club’ (billede 2), hvor du finder Molten, og så spiller de altid dejlig chill musik. Molten er en fantastisk varm chokolade fondant – og jeg har endnu ikke fundet en, der er så god som den hos Chickalicious. Den tager 15 at lave, men er ventetiden værd! (I alt har jeg ventet 135 min og så kan I selv regne ud, hvor mange Molten det er blevet til) Indtil videre har jeg vist stedet til alle mine besøgende og venner her i New York og tror, jeg har scoret billige point hos alle. Ikke alle er en lige så stor chokoladegris som mig, og derfor er der også et udvalg af de andre lækre ting, andre har valgt hos Chickalicious.

/Louise

PS. Hvis nogen ligger inde med en opskrift, der bare tilnærmelsesvis ligner Molten, så ville jeg elske, hvis I ville sende den til mig. Ellers ved jeg jo ikke, hvad jeg skal gøre, når jeg kommer til DK igen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Mad, New York, Oplevelser. Bogmærk permalinket.

11 Kommentarer til En velbevaret hemmelighed

 1. Lucy skriver:

  Hey Louise! Just thought I’d share the recipe I had mentioned to you that I used. :)

  Ingredients
  6 (1-ounce) squares bittersweet chocolate
  2 (1-ounce) squares semisweet chocolate
  10 tablespoons (1 1/4 stick) butter
  1/2 cup all-purpose flour
  1 1/2 cups confectioners’ sugar
  3 large eggs
  3 egg yolks
  1 teaspoon vanilla extract
  2 tablespoons orange liqueur
  Directions
  Preheat oven to 425 degrees F.

  Grease 6 (6-ounce) custard cups. Melt the chocolates and butter in the microwave, or in a double boiler. Add the flour and sugar to chocolate mixture. Stir in the eggs and yolks until smooth. Stir in the vanilla and orange liqueur. Divide the batter evenly among the custard cups. Place in the oven and bake for 14 minutes. The edges should be firm but the center will be runny. Run a knife around the edges to loosen and invert onto dessert plates.

 2. Newyorkerbyheart skriver:

  Jeg har lavet denne nogle gange: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2006/07/gstemiddag-del-2.html den er super god synes jeg, bare husk at smøre formene rigtig, RIGTIG godt :-)

  Mange hilsner
  Birthe

 3. Lucy skriver:

  That would be great! I’d love that. And hopefully I would visit sometime and you can prepare it and also the kanelbulla. :)

 4. Sidsel skriver:

  Vil også mene at vores version er udemærket! :) Chokoladefondant er jo i det hele taget bare en gudespise..

  http://www.sidseloglasse.com/?s=chokoladefondant

  • louise skriver:

   Den ser virkelig også god ud. Det kan være, jeg skal bage alle de opskrifter jeg ghar fået (har fået et par stykker på facebook også) og så lave en lille sammenligning :)

 5. Mette Lindgaard skriver:

  Stemmer for sammenligning! Vil gerne høre, hvilken der er din yndlings :) Eelsker chokoladefondant!

 6. Pernille skriver:

  Jeg venter spændt på opfølgningen… Jeg håber selvfølgelig at du ender med at konkludere at der ikke er noget der kommer op på siden af Molten, nu hvor jeg har så nem adgang til den :-)

  • louise skriver:

   Haha Pernille – sjovt du lige skriver i dag, for jeg har netop i dag købt ramakiner til at lave Molten i. Så jeg er rigtig klar. Dog har jeg fået tre opskrifter, hvor jeg har fundet ud af at to af dem er ens, men jeg vil klart komme med en tilbagemelding. Der forhåbentlig er til min fordel :-) Jeg kan jo ikke undvære min kære Molten.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>