At finde bolig i New York

Da jeg skulle til New York, var en af mine største bekymringer, hvordan jeg skulle finde bolig. Jeg valgte nemlig ikke at tage imod de boliger, som skolen har ‘aftaler’ med, da det var omkring 7.000kr-10.000kr om måneden for et værelse, som du kunne risikere at dele med nogen. Det kunne ikke rigtig lade sig gøre eftersom, 1. der også skulle være plads til min kæreste samt de besøgende og 2. rent økonomisk var det helt udelukket.

Jeg valgte at have is i maven og bookede bare hostel til de tre første dage, og havde derfor planlagt at de tre første dage udelukkende skulle gå med boligjagt. Men efter jeg lavede et opslag på min Berkeley’s facebook side, blev jeg kontaktet af en svensk pige, og så løste det sig på den måde. Derfor var jeg rimelig heldig, at jeg slap for jagten, men omvendt kunne jeg garanteret have fundet et lækre område at bo i, hvis jeg havde ventet. Men jeg har været rigtig glad for at slippe så billigt og på den måde have råd til andre ting (plus at min kæreste kan være her og vores besøgende). Alligevel vil jeg give lidt råd med på vejen, hvis der skulle sidde nogle derude med samme skrubler.

- Craigslist.org er et udemærket sted at finde bolig, og har også på fornemmelsen, at det er den side de fleste bruger. Dog er der mildest talt nogle freaks imellem – og derfor vil jeg faktisk råde til først at bruge siden, når du er herovre. Den ene efter den anden ville have mig til at sende penge, så man skal passe på.

- Der er stort set skilte alle steder i byen med ‘Apartment for rent’, og hvis man har is i maven, og er flere, der skal dele, tror jeg man kan være heldig (og har mulighed for at betale lidt mere)

- Jeg har sagt det før, men hvis man vil spare lidt penge, så er Brooklyn altså virkelig et dejligt sted, og er helt klart her jeg ville bo, hvis jeg skulle flytte permanent til New York. Men hjemmefra vidste jeg ikke rigtig noget om Brooklyn, men områderne: Park Slope (så godt!), Boerum Hill, Cobble Hill, Greenpoint, Williamsburg, Fort Greene, Brooklyn Heights, Prospect Heights, Carrols Garden og Red Hook er fine fine områder. Nogle af disse steder kan du være heldig at slippe lidt billigere end Manhattan, men det er stadig dyrt (og tjek hvordan transportforbindelserne er, f.eks. er der ingen metro i Red Hook området, og det kan gøre det lidt omstændigt).

- På mange af de store skoler har de opslag med ledige værelser eller lejligheder, og det kan ikke skade at gå en tur her.

- Airbnb.com er et sted, hvor private lejer værelser eller studios ud, og det er en billigere end hostels og hoteller, så det er et godt sted at starte, hvis du har is i maven og først finder bolig, når du kommer herover.

- Network, network, network. Det ved vi jo allesammen, men jeg fik en del henvendelser efter opslag på facebook. Ingen af dem gav pote, men det skader ikke at prøve.

- Det danske netværk i New York er en gruppe på facebook, hvor man kan blive medlem og derefter lave opslag, som man kunne være heldig at give pote.

- Ved de fleste ejensomsselskaber har de både en ‘Købe-sektion’ og en ‘Leje-sektion’, og du kan derfor betale en fee til en broker, og så hjælper vedkommende med at finde en lejebolig til dig.

Tror vidst det var det. Jeg er jo ikke ligefrem en ekspert, men jeg vil alligevel lige dele mine erfaringer, og håber I kan bruge det til noget :)

/Louise

 

Dette indlæg blev udgivet i Random. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>