7 måder at blive tyk på i New York (aka. Cheesecake anmeldelse)

Jeg har det lidt ambivalent med at lave dette indlæg – det var jo mig selv, der fandt på, at jeg skulle finde New York’s bedste cheesecake. Meeeen jeg må da indrømme, at jeg har det rimelig dårligt ved tanken om alt det ostekage, der flyder rundt i maven på mig. Men nogengange må man jo ofre sig for gode indlæg (og jeg er igang med at træne til halvmarathon). So here it goes: cheesecake anmeldelse! Det skal dog for god orden skyld lige nævnes, at jeg aldrig havde smagt cheesecake, før jeg kom til New York, så jeg er ren amatør på området (er og bliver en choko-pige).

Min første oplevelse med cheesecake var denne fra Venieros Pastry, som ligger i East Village. Og det var en voldsom første oplevelse. Kagen var kæmpe stor og måtte lade halvdelen ligge, da den simpelthen blev for meget. Det var en blanding af, at jordbærene ikke var gode, kagen var for fed i smagen og manglede en crunchy bund. Derudover var kaffen heller ikke særlig god. Stedet derimod var ganske hyggeligt (måske ikke så meget min stil) og havde vældig mange kager.

 

 

Billy’s Bakery har jeg før nævnt på bloggen, og det er altså et lækkert sted at få stillet den søde tand. Jeg opdagede stedet ved et tilfælde, og har siden da været forbi et par gange. Derfor ligger der mere end én af ovenstående i min mave. Eller dvs. hver gang har jeg delt den med en anden, fordi den simpelthen er så stor. Men hvor er det bare en god cheesecake. Den er cremet, frisk i smagen og har den lækreste bund. Denne er en lime-cheesecake, men man kan også få dem med chokolade, hindbær, jordbær og blåbær. Jeg kan godt lide denne version, fordi den virker så frisk. Udover lækre cheesecake har Billy’s også flotte cupcakes, men dem har jeg ikke prøvet, da jeg i bund og grund ikke synes, cupcakes er særligt spændende. Men cheesecaken er den bedste, jeg har fået i New York!

Junior’s er en ‘legende’, når det kommer til cheesecake i New York, og i min research til denne anmeldelse var det også Junior’s, der dominerede i diverse anbefalinger (dog har amerikanere det med at overdrive helt vildt). Stedet ligger i Brooklyn og har derudover også en lokation tæt ved Times Sq. og i Grand Central Market. Min kæreste var så sød at købe denne ‘Little Fella’ (det hedder kagen) med hjem til mig en dag, hvor jeg var lidt stresset over skolen, og fordi han vidste, hvor seriøs jeg er omkring at finde den bedste cheesecake (til jer selvfølgelig. Ikke til mig selv, det er jo klart). Udover at det altså er en fin lille kage, så synes jeg også den er rigtig god, selvom den mangler den crunchy bund. Generelt tror jeg ikke, at den ‘traditionelle New York cheesecake’ har en crunchy bund, og Junior’s var helt klart i den gode kategori, når det kommer til dem uden bund. Tror dog også, at rasberry-delen havde en god indflydelse på resten af kagen.

Ella Café har perfekt placering lige på Bedford i hipster-wood i Williamsburg, hvor man kan kigge på hipsters i vinduet, mens man nyder en kop kaffe eller en suppe. For cheesecake kan de bestemt ikke finde ud af, og denne kage er klart den dårligste, jeg har fået. Udover at smagen var alt for sød, var der ostecreme på toppen (det man bruger på gulerodskage), og derfor blev det bare sød med alt for sød på. Den vandt dog på anretningen.

 

Epistrophy Cafe ligger på Mott St. i Nolita, og var også en af de første caféer, jeg besøgte lige da jeg var kommet til New York. Udover at caféen er virkelig virkelig hyggelig, er deres cheesecake også fremragende (det er kaffen dog ikke, og den kan man næsten se på det der fesne mælkeskum). Udover at den havde en crunchy bund, var der både lidt chokoladesauce og hindbærsauce oven på, og det var en god kombination. Flødeskummen kan de dog godt spare en anden gang. Denne kage caught me off guard, da caféen slet ikke har cheesecake som deres specialitet.

Jeg elsker Dean & Deluca, og derfor gør det også lidt ondt i mit hjerte, at jeg ikke elskede denne kage. Den var ikke dårlig, og den var ikke god. Den var bare kedelig. Derudover var den dyr og lille (i forhold til andre steder). Det skal dog ikke afholde jer fra Dean & Deluca, stedet er jo fantastisk!

Denne cheesecake fik jeg fra Corrado Bread, som har forskellige lokationer rundt omkring på Manhattan. Det var en fin lille hapser, og hvis det stod til mig, behøvede en cheesecake faktisk ikke være større (kun hvis den er fra Epistrophy eller Billy’s). Selvom det var dejligt med en crunchy bund, men der var måske lidt for meget småkage over det til min smag.

 

 

 

Efter disse kager kan der simpelthen ikke være mere i min mave (men bemærk dog, at det jo er over 4 mdr., at dette har fundet sted!). Jeg må nok erkende, at jeg generelt er mere en chokoladepige, men alligevel har jeg da fået blod på tanden til selv at gå hjem og lave min egen perfekte cheesecake. Nu ved jeg i hvert fald, hvad jeg sætter pris på. Hvis I ikke kan få nok af cheesecake, har jeg desuden støt på disse i min research, men har ikke prøvet stederne: Eileen’s Cheesecake, The Cheesecake Factory, S&S Cheesecake.

Hvis I synes godt om anmeldelser, er der flere på vej. Blandt andet med kaffe, pizza & burgere (gæsteindlæg).

/Louise

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Mad, New York, Restaurant. Bogmærk permalinket.

18 Kommentarer til 7 måder at blive tyk på i New York (aka. Cheesecake anmeldelse)

 1. Cecilie skriver:

  Uhmmm den Maria købte på Epistrophy! Jeg er stadig pinlig over, hvor meget jeg spiste af den….

 2. louise skriver:

  Mmm ja den var så god, og Maria takker dig garanteret bare for, at det ikke sætter sig på hendes sideben (men vores):) Som du kan se, har jeg også ratede den højt!

 3. Line skriver:

  Super anmeldelse! Jeg har prøvet Eileen’s og det var en noget flad fornøjelse. Billy’s er klart the way to go, men det er altid lækkert med alternativer. Hvis du kan klemme mere ostekage ned, så vil jeg sultent læse med, når du dokumenterer eska(ge)paderne :D

  • louise skriver:

   Hehe jeg tror ikke, der kommer flere. Og hvis der gør, tør jeg ikke at vide det på bloggen :)

 4. Signe Sørensen skriver:

  sikke em masse dejlige kager, man bliver helt lækkersulten :P Forresten nr. 2 kage fra Billy’s Bakery, er det ikke en keylime-pie? :D

  • louise skriver:

   Så mange dejlige kager :) Hmm der stod cheesecake derinde, men det kan sagtens være at det er noget andet. Den smagte mest af cheesecake.

 5. Hersom skriver:

  Hov, kom lige til at savle lidt ned i tastaturet … Doh!

  Af hjertet tak for de gode anmeldelser – jeg kommer ikke til at være længe nok i NY til at nå ALLE cheesecakes, så det er rart at vide hvad jeg skal gå efter :)

 6. Newyorkerbyheart skriver:

  Må jeg anbefale dig denne: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2009/04/manhattan-style-strawberry-cheesecake.html den har i hvert fald en crunchy bund :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  PS. tak fordi du har “ofret” dig for at finde den bedste cheesecake :-D

  • louise skriver:

   Tak for opskriften! Den vil jeg helt sikkert prøve når jeg kommer hjem:)
   PS. det var så lidt :)

 7. Anne skriver:

  Super fedt indlæg og du skriver så humorisk (skønt!)
  Kaffe anbefalinger stemmer jeg for men pizza lyder nu bestemt heller ikke værst. Men at finde den bedste kaffe i storbyer kan til tider være lidt af en uoverskuelige opgave især når byen endnu er ukendt og uforsket.
  Nyd din sidste tid for nu i den vidunderlige by.

  Venligst
  Anne :)

  • louise skriver:

   Tak skal du have, hvor sød en kommentar! Kaffe kommer der helt sikkert. Har fundet så meget god kaffe, men forstår godt hvad du mener. Den første uge drak jeg kun kedelig Starbucks :)

 8. Sofie skriver:

  Ha ha, det lyder som en god test! Jeg er lige ved selv at tage til USA på udveksling og har været meget inspireret af din blog – tænk at være så heldig at tilbringe lang tid NYC! Jeg skal selv på et uni tæt på Portland, Oregon
  Anyway, jeg kan ikke lade være med at tænke på følgende to indlæg på en foodie-site, som du sikkert kender:

  http://newyork.seriouseats.com/2009/10/where-to-find-new-york-best-cheesecake-bronx-manhattan-queens-brooklyn-upper-west-side-east-side-little-italy-soho-nolita-s-and-s-juniors-eileens-two-little-red-hens-factory-sara-lee.html

  http://sweets.seriouseats.com/2011/06/best-cheesecake-at-the-cheesecake-factory-we-eat-entire-menu.html

  Det er ret morsomt at læse deres forsøg på at spise sig igennem alle options!

 9. Mette Lindgaard skriver:

  Og jeg eeelsker cheesecake!
  Måske burde vi mødes til en kagedate :)

  • louise skriver:

   Øhhh ja!! Det skal vi da Mette! Det kunne være rigtigt hyggeligt, og du har garanteret også meget mere forstand på det end jeg har:)

   • Mette Lindgaard skriver:

    Nja kager spiser jeg for det meste bare ;) Kan egentligt godt lide at bage dem også, men det går ikke så godt med at lade være med at spise det hele selv morgen, middag og aften, så det undgår jeg lidt, medmindre der er en lejlighed. Men på den anden side, er der jo tit ting at fejre ;)
    Forresten bager jeg chokoladefondant efter Gordon Ramseys, og den har du vist allerede fået opskriften på (den supernemme udgave bare med smør, sukker, chokolade, mel og æg)

    • Mette Lindgaard skriver:

     Din blog er forresten virkelig fin, ærlig og personlig med gode anbefalinger og lækre billeder. Det er blevet rigtig godt!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>