Wish me luck

Har haft mange prøver, tests og rigtig mange karakterer; det går de virkelig virkelig højt op i i USA, men i morgen (i dag for jer) har jeg min første eksamen på Berkeley. Vi er i fuld gang med midterms, og den første er  i faget Business Organization and Management, og det består af en multiple choice (så dumt efter min mening) og nogen short answers over ca. 200 siders pensum. 200 siders pensum er egentlig ingenting i forhold til Danmark, men forskellen på Berkeley (og sikkert på alle andre Universiteter og Colleges i USA) er, at det er closed books exam, dvs. udenadslære. Det er det selvfølgelig også til mundtlige eksaminer i Danmark (og nogle skriftlige – bare ikke på mit studie), men ja synes alligevel det er lidt anderledes. Ikke fordi det er sværere, man skal bare lige vænne sig til at forberede sig på en anden måde. Forstår ikke helt princippet i, at man skal kunne huske alt, for hvad nytter det, hvis man bare husker det hele, men ikke kan anvende begreberne i praksis? Nå mere om forskellene på et andet tidspunkt. Nu: blive helt klart til eksamen, so wish me luck :)

/Louise

Dette indlæg blev udgivet i New York, Studie, USA. Bogmærk permalinket.

5 Kommentarer til Wish me luck

 1. Malene skriver:

  Good luck :)

 2. Ida skriver:

  Pøj pøj :)

  Jeg er selv midt i eksamensperiode med seks stk. på 18 dage – De to af dem er desværre også uden hjælpemidler :( Og den ene af dem har desværre et pensum der er over det dobbelte af det du beskriver..

  Jeg er sikker på du klarer den :)

 3. Louise skriver:

  Tak skal I have, det gik heldigvis godt.
  Ida: jeg har også 4 på en uge og så 7 andre de næste 4 uger. Det er bare anderledes i USA fordi du ikke har læseferie. Du går i skole samtidig dvs skole fra 10-16 hver dag og så gøre klar til eksamen. Midterm er kun halvvejs så det er kun halvdelen af pensum og så om 4 uger er det dobbelt så meget i pensum. Så der er fordele ved USA og fordele i Danmaek. Læseferie er i hvert fald savnet!!! :-)

 4. Ida skriver:

  Det lyder godt :)

  PUHA! Det lyder godt nok hårdt – Så vil jeg da sætte pris på min læseferie, selvom den er kort ;) Jeg regner selv med at tage afsted enten på udveksling eller freemover men så er jeg da forberedt på hvad der kan vente mig ;)

  Jeg håber du kommer godt igennem dem alle sammen Louise :)

  • louise skriver:

   I lige måde :) Jeg er næsten igennem nu.
   Du skal helt klart tage på udveksling! Selvom det kræver tilvænning, lærer man helt vildt meget af det! :)

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>